Zeeverkenners

De Zeeverkenners zijn een groep – of speltak zoals het binnen Scouting Nederland heet – van kinderen van 12 tot 16 jaar oud. De speltak bestaat over het algemeen uit ongeveer 20 kinderen. De Zeeverkenners hebben opkomst in twee ‘seizoenen’. 

Zomerseizoen: van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het zomerseizoen duurt van medio april tot medio oktober. Zij fietsen gezamenlijk vanuit Bussum naar Jachthaven Het Anker in Loosdrecht en zeilen de hele middag op de Loosdrechtse Plassen met een pauze op het eilandje Markus Pos.

Winterseizoen: van 12.30 uur tot 16.00 uur. Het winterseizoen duurt van medio oktober tot medio april. Deze opkomsten vinden plaats bij het clubhuis van de Arrowe. In deze periode worden de boten onderhouden door de kinderen zodat de boten weer veilig gebruikt kunnen worden in de zomer. Naast het kluswerk is uiteraard tijd voor spelletjes en overige activiteiten.

In het voorjaar is er jaarlijks een Admiraliteitsweekend waarin de Zeeverkenners uit de hele regio (Admiraliteit Vechtplassen) samenkomen en tegen elkaar zeilen en spellen doen. Daarnaast is er een jaarlijks weekendkamp waarin de kinderen één nacht in of bij het clubhuis slapen. Tijdens de zomervakantie gaan de Zeeverkenners een ruime week op kamp naar een groot watersportgebied (denk aan Harderwijk, De Kaag bij Leiden, of De Stierop bij Alkmaar) om daar te zeilen en te leren zeilen.

De Zeeverkenners worden onderverdeeld in vier groepjes, bakken, die vernoemd zijn naar watervogels. Binnen deze bakken werken zij samen en in deze formatie zitten zij ook aan boord van de lelievletten (onze boten).

Tijdens de algemene opkomsten zijn de Zeeverkenners niet verplicht hun blauwe blouse (scout-fit) te dragen. Tijdens de opkomsten is de leiding verantwoordelijk voor het verloop van de middag. Voor meer informatie over de Zeeverkennergroep of vragen naar een proefopkomst kunt u terecht bij de teamleider. 

Tijs van Sleeuwen (teamleidster Zeeverkenners) – info.zeeverkenners@arrowe.nl
Thijmen Pruymboom