Onze Groep

Scouting Arrowe is een scoutinggroep gericht op Naarden, Bussum en de Hilversumse Meent. De groep bestaat uit ongeveer 90 leden van uiteenlopende leeftijden. Scouting Arrowe is een warme, maar vooral ook gezellige vereniging waarbij een diverse groep vrijwilligers de kern vormt waarbinnen jeugdleden zich in de natuur en op het water kunnen vermaken en ontwikkelen. Onze groep staat open voor iedereen waarbij we elke week weer stoere dingen doen die je echt niet thuis had gedaan. Je kunt altijd een keertje komen kijken, na drie keer kan je dan besluiten of scouting ook iets voor jou is!

Voor vragen over het lidmaatschap of een afspraak om te komen kijken kun je contact opnemen via info@arrowe.nl of het contactformulier.

Leeftijdscategorieën

De jongste jongens en meisjes kunnen beginnen als zij 5 zijn, als Bever. Daarna komt de leeftijdsgroep (of in scoutingtaal, een speltak) van de Welpen. Deze speltak is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. 

Als de kinderen naar de middelbare school gaan – zo rond de leeftijd van 12 – gaan ze door naar de Zeeverkenners. Deze groep heeft zijn eigen zeilboten, waarmee ze in de zomermaanden zelfstandig leren zeilen op de Loosdrechtse Plassen. In de winter leren de kinderen deze boten zelf ook te onderhouden bij ons eigen clubhuis. 

Vanaf de leeftijd van 16 jaar gaan de kinderen over naar de Wilde Vaart. Zij beschikken over een eigen kajuitboot, waarmee ze zeilen op de Loosdrechtse Plassen.
Tot slot is er nog de Stam. Deze speltak is voor de volwassenen binnen Scouting Arrowe. Vrijwel alle leiding is ook onderdeel van de Stam. Zij regelen zelf hun opkomsten en dragen zorg voor het voortbestaan van onze groep.

Voor meer informatie over alle speltakken, raden we je aan om op deze site te kijken bij de specifieke speltakken. 

Leiding worden?

We zijn altijd op zoek naar mensen die onze groep willen ondersteunen. We zijn een gezellige groep die elke zaterdag onze leden een leuke en leerzame dag bezorgen.  Lijkt het jou ook leuk om samen met anderen, in een bosrijke omgeving, jezelf in te zetten? Neem dan contact op via info@arrowe.nl