Welpen

De Welpen zijn een groep – of speltak zoals het binnen Scouting Nederland heet – van kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. De speltak is over het algemeen de grootste binnen onze groep en bestaat uit 20 tot 25 kinderen. De Welpen beginnen elke zaterdag om 12.30 uur op het clubhuis van de Arrowe en de opkomst duurt tot 15.00 uur.

Tijdens de opkomsten zijn de Welpen veelal bezig met vuur maken, buiten spelen en af en toe knutselen. Jaarlijks is er ook een aantal speciale opkomsten en is er een weekendkamp, waarbij de kinderen één nacht op het clubhuis blijven slapen. De speciale opkomsten vallen rond feestdagen als Pasen en Halloween. 

In de zomervakantie gaan de Welpen nog één hele week op kamp naar een locatie op maximaal 1,5 uur rijden vanaf Bussum.

Tijdens de opkomsten dragen de Welpen een groene blouse (scout-fit), en de bruine groepsdas die zij van ons zullen krijgen bij de installatie of die zij nog hebben uit hun Bever-tijd.

Opkomsten worden in thema’s van circa 3 à 4 weken georganiseerd. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld EHBO, de Olympische Spelen en muziek. Bij de Welpen wordt er meer nadruk gelegd op het samenspelen binnen groepjes. De kinderen spelen in subgroepjes, nesten, waarbinnen zij elkaar leren helpen en samenwerken. 

Tijdens de opkomsten is de leiding verantwoordelijk voor het verloop van de middag. Voor meer informatie over de Welpengroep of vragen naar een proefopkomst kunt u terecht bij de teamleider.

Arno Bindt (teamleider Welpen) – info.welpen@arrowe.nl
Iris Schevers
Maxime Zwanikken
Mees Keetelaar
Wies Zuidweg
Abel van Capel