Bevers

De Bevers zijn een groep  – of speltak zoals het binnen Scouting Nederland heet – van kinderen tussen de 5 en 8 jaar oud. De speltak is over het algemeen vrij klein en bestaat uit ongeveer 10 kinderen.

De Bevers beginnen elke zaterdag om 10.30 uur op het clubhuis van de Arrowe en de opkomst duurt tot 12.30 uur. Tijdens de opkomsten gaan de kinderen veelal knutselen, vuurtjes stoken, broodjes bakken, of in het weiland en het bos spelletjes doen. 

Jaarlijks is er ook een aantal speciale opkomsten en is er een weekendkamp, waarbij de kinderen één nacht op het clubhuis blijven slapen. De speciale opkomsten vallen rond feestdagen als Pasen en Halloween.

De Bevers dragen tijdens de opkomsten een rode blouse (scout-fit), en de bruine groepsdas die zij van ons zullen krijgen bij de installatie.

De opkomst wordt gehouden in het teken van het verhaal rond Stuiter, een jongetje dat in het fictieve dorp Hotsjietonia woont. Met zijn vriendjes (zoals Professor Plof en Stanley Stekker) beleeft Stuiter allerlei avonturen waarbij de kinderen hun eigen fantasie de vrije loop kunnen laten.

Tijdens de opkomsten is de leiding verantwoordelijk voor het verloop van de avonturen. Voor meer informatie over de Bevergroep of vragen naar een proefopkomst kunt u terecht bij de teamleider.

Huub Bromelow (teamleider Bevers) – info.bevers@arrowe.nl
Job van der Heijden
Maurits van Veen
Roos Perquin
Max Dahmen
Zino Roeten
Mas Mouris